15 jaar zelfstandig ontwerper

In oktober 2002 ben ik als zelfstandig ontwerper begonnen. In de afgelopen 15 jaar heb ik meerdere tuinen en erven ontworpen. U wil een mooie tuin of erf passend bij uw woning en bij uw leefstijl! Als u een duurzame, natuurrijke, ruimtelijke en functionele tuin wil, dan bent u bij mij aan het juiste adres. Ik kan u op twee manieren helpen. Met een snel advies of een volledig traject van ontwerp naar uitvoering. 

Schetssessie

Een kort en krachtig advies tijdens een gezellige gesprek bij u aan de keukentafel. Samen met u maak ik in 3 uur tijd een praktische schets met suggesties voor de indeling en plantensoorten  (geen beplantingsplan),  waar u zelf of samen met een hovenier mee aan de slag kan gaan. 

De kosten van een schetssessie bedragen €  350,00 (incl. btw, excl. reiskosten). 

Totaalplan

Heeft u liever een uitgewerkt plan en begeleiding bij de uitvoering, dan kan ik u dat voor u verzorgen. Wat kunt u dan verwachten? Na een gesprek en inventarisatie van uw tuin maak ik een schetsontwerp. Na bespreking pas ik het plan eventueel aan en werk het uit tot een definitief ontwerp met een beplantingsplan. Vervolgens vraag ik offertes voor de aanleg op bij enkele hoveniers. Gezamenlijk selecteren we de meeste geschikte  hovenier en stellen we de planning op. Ik begeleid de uitvoering van de werkzaamheden en overleg met u over eventuele vragen of aanpassingen van het tuinplan. De doorlooptijd van een totaalplan varieert van minimaal 3 tot maximaal 12 maanden. 

De kosten van het totaalplan zijn afhankelijk van de omvang van de tuin of het erf en de reisafstand. De prijs varieert van minimaal € 1.500,00 tot maximaal € 7.000,00 (incl. btw).